Panu Pihl

Myyntijohtaja

040 756 0286
panu.pihl(at)pengon.fi


Pengonin myyntijohtajana Panu vastaa myyntitiiminsä tehokkuudesta ja sen jäsenten osaamisen jatkuvasta lisäämisestä. Panu toimii itsekin aktiivisesti asiakastyössä etenkin julkishallinnon sekä suurasiakkaiden ratkaisujen parissa. Laajan kokemuksensa kautta hän pystyy ratkaisemaan vaativammankin asiakkaan haasteet. Myyntijohtajana hänen tulee olla jatkuvasti kartalla siitä, mitä tuote- ja kilpailijakentällä tapahtuu, ja kuinka asiakasprojektit etenevät. Panun päivät kuluvatkin pitkälti asiakasyhteistyöstä sekä Pengonin myyjien ja konsulttien sparrauksen parissa. Panu vastaa myös Pengonin markkinoinnista.”Kesäisin skeittaan aina kun voin ja talvella lumilautailen. Kun harrastuksiin kuuluu lisäksi pallopelejä, raksailua, mökkeilyä, ravustusta ja kalastusta, ei vapaa-aikaani juuri muuta enää mahdukaan.”

Panu työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Ari Oksanen

Myyntijohtaja

050 594 6207
ari.oksanen(at)pengon.fi


Ari on toinen Pengonin myyntijohtajista. Yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä toimineena hän tuntee liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen haasteet ja osaa yksilöidä eri palvelukokonaisuuksien tuottaman lisäarvon asiakkaalle. Arin erityisosaaminen kytkeytyy erityisesti prosessijohtamiseen, ja hän toimiikin Pengonilla vahvasti myynnin prosessien kehittämisessä ja mittaamisessa. Ari kuvailee luonnettaan uteliaaksi ja kiinnostuu herkästi uusista asioista. ”Vapaa-aikanani vietän aikaa perheeni parissa pitkälti lasten ehdoilla, mutta uuden oppiminen ja lukeminen on intohimoni. Kirja jos toinenkin kuluu viikossa, oli kyse sitten bisneskirjallisuudesta tai romaaneista.”

Ari työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Janne Mehtälä

Myyntipäällikkö

040 516 8176
janne.mehtala(at)pengon.fi


Janne toimii Pengonin myyntipäällikkönä ja hänen päivänsä kuluvat pitkälti uusasiakashankinnan parissa. Janne käy ajoittain läpi myös jo olemassaolevia asiakkuuksia ja pyrkii varmistamaan, että kaikilla on tarpeisiinsa sopivat ratkaisut. Jannen erikoisosaaminen keskittyy asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen ja hänen työotteensa on hyvin asiakaslähtöinen, kuten myyntipäällikön kuuluukin. Jannelta löytyy tietoutta sekä QlikView’sta että Qlik Sensestä ja tietojärjestelmätieteen taustaansa yhdistettynä Janne saa asiakkaan kuin asiakkaan raportointihaasteet ratkaistua.Jannen vapaa-aika kuluu moottoripyörien ja videopelien parissa, mutta mukaan mahtuu myös urheilua.

Janne työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Jaakko Niskanen

Account Manager

040 773 2637
jaakko.niskanen(at)pengon.fi


Jaakko on Pengonin myyntitiimiin Account Manager, jonka tehtäviin kuuluu niin uusasiakashankintaa kuin asiakassuhteiden hoitoa. Kokemusta myynnintehtävistä Jaakkolle on ehtinyt kertyä paljon urheilun parista, mutta tietojärjestelmätieteen opinnot Jyväskylän yliopistossa ohjasivat hänet IT-alalle. Moni asia loksahtikin kohdalleen tämän työn osalta, sillä B2B-myynti IT-yrityksessä, etenkin analytiikan parissa kiinnostaa Jaakkoa erityisesti! Jaakko on iloinen kaveri ja tuo Pengonille lisää positiivista myyntihenkeä. Vapaa-aikansa Jaakko viettää pitkälti urheillen tai urheilua seuraten, etenkin jalkapallo, tennis ja kuntosali ovat mieluista ajanvietettä.

Jaakko työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Joni Borgström

Kehityspäällikkö

040 9112 012
joni.borgstrom(at)pengon.fi


Joni toimii kehityspäällikkönä ja teknisen tietotaitonsa kautta myös myynnin ja käyttöönoton tukena asiakasprojekteissa. Joni on ollut tietokoneiden ja erilaisten tietokantojen kanssa tekemisissä koko ikänsä ja pitkän käytännön kokemuksen ansiosta Jonin onkin helppoa päästä sisälle erilaisten järjestelmien toimintaan sekä keksiä vaihtoehtoisia ratkaisuja asiakkaiden kohtaamiin ongelmiin. Asiakasprojektien lisäksi iso osa Jonin työajasta kuluu strategisella tasolla Pengonin toimintatapojen ja tuotteiden kehityksen parissa. Pengonin työkaluista Joni tuntee jokaisen, ja osaamista löytyy erityisesti Qlik Sensestä ja K4 Analytics -budjetointityökalusta. ”Vapaalla liikunta on tosi tärkeää ja annan sille mieluusti aikaa. Suuri osa vuodesta kuluu myös matkaillen.”

Joni työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Ville Pasanen

Tuotantopäällikkö, Senior BI -konsultti

044 285 1688
ville.pasanen(at)pengon.fi


Tuotantopäällikkö Villen tehtävä on huolehtia Pengonin asiakasprojektien resursoinnista sekä vastata tuotantotiimin toiminnasta. Ville toimii tukena ja turvana muulle tuotantotiimille, mutta suurin osa hänen työajastaan kuluu kuitenkin myös asiakasprojektien parissa. Ville on Pengonin kokeneimpia BI-konsultteja ja vuosien saatossa hänelle on kertynyt hyvin laaja-alaista kokemusta eri toimialojen ja kokoluokkien yrityksistä. Villen vahvuuksiin lukeutuvat nopea ongelmanratkaisukyky sekä taito päästä asiakkaan liiketoimintaan sisään nopeastikin. Työkaluista sekä QlikView että Qlik Sense ovat Villelle erittäin tuttuja.”Vapaalla harrastan monipuolisesti liikuntaa. Erityisesti pyöräily, salibandy ja laskettelu pitävät liikkeellä.”

Ville työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Heini Kannisto

Palvelu- ja projektipäällikkö

040 172 2120
heini.kannisto(at)pengon.fi


Heini toimii monipuolisissa projektinhallintatehtävissä Pengonin Jyväskylän toimipisteessä. Heinin toimenkuvaan kuuluu asiakasprojektien hallinta, resursointi, palvelut ja tuotannon työntekijöiden tukeminen eri projekteissa. Asiakasprojektien lisäksi Heini hoitaa Pengonin sisäisten prosessien kehitystyötä. Heinin vahvuutena on suurien kokonaisuuksien hahmottaminen ja hänen intohimona on mm. tehostaa tuotannon projekteja prosessien, datan ja oikeiden työkalujen avulla. Myös Heinin tekninen osaaminen on vahvaa ja hänen koulutus- ja työtaustansa ovatkin hyvin it-painotteisia. ”Vapaa-ajalla innostun erilaisista liikuntamuodoista laidasta laitaan. Liikunnan lisäksi olen aktiivinen järjestötoiminnassa." 

Ulla Koskela

Senior BI -konsultti

040 561 5171
ulla.koskela(at)pengon.fi


Pengonin Senior BI -konsulttina työskentelevä Ulla on ollut alalla jo yli 30 vuotta ja Qlik-tuotteistakin kokemusta häneltä löytyy reippaan 10 vuoden ajalta. Tämän ansiosta Ulla tuo Pengonille kivenkovaa BI-osaamista: onpa hän kouluttanut aikanaan myös Pengonin BI -konsultteja, kun Pengonista tuli Qlik-partneri! Taustansa ansiosta koulutus ja konsultointi ovat kaksi Ullan ammattitaidon tärkeää osa-aluetta, joita hän hyödyntää työssään myös Pengonilla. Työssä mielenkiintoisinta on asiakkaiden ja toimialojen laaja kirjo. Lisäksi Ulla pääsee jatkuvasti oppimaan uutta sekä kehittämään asiantuntijuuttaan Qlik-tuoteperheen parissa. Työporukassa Ullalla luistaa juttu kaikkien kanssa, sillä ujoksi tai hiljaiseksi häntä ei voi kuvailla – ja hyvä niin! Vapaa-ajalla Ulla on pitkän linjan palloilija: erityisesti lentopallo ja kesäisin biitsi ovat lähellä sydäntä. Iso osa vapaa-ajasta kuluu palloilun lisäksi rakkaiden lastenlasten seurassa.

Ulla työskentelee Vantaan toimipisteessä.

Jari Autio

BI-konsultti

044 528 5285
jari.autio(at)pengon.fi


Jari työskentelee BI-konsulttina ja suurin osa Jarin työajasta kuluu asiakasprojektien parissa, lähinnä QlikView-sovellusten luomis- ja kehitystyössä. Asiakasprojekteissa Jarin tehtävä on sovelluskehityksen ja raportoinnin lisäksi toimia tulkkina numeroiden ja niistä saatavien tulosten välillä. Jarilla on maisterin tutkinnot sekä tilastotieteistä että kansataloustieteestä, ja hän onkin Pengonin ensimmäinen analyytikko. Jarin työotteessa korostuvat järjestelmällisyys ja tarkkuus, mutta myös asiakkaiden kanssa toimiminen on Jarille tärkeää.”Vietän vapaa-aikani perheeni seurassa sekä monipuolisesti liikuntaa harrastaen. Jalkapallo ja murtomaahiihto ovat erityisiä suosikkejani.”

Jari työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Veli-Pekka Vihonen

BI-konsultti

0400 526 308
veli-pekka.vihonen(at)pengon.fi


Veli-Pekka toimii Pengonilla BI-konsultin roolissa. Monipuolisen työ- ja koulutustaustansa ansiosta Veli-Pekalla on kokemusta mm. teollisuudesta, taloudesta ja kiinteistöalalta, mikä edesauttaa hänen ymmärrystään eri aloilla toimivien asiakkaiden tiedolla johtamisen haasteista. BI-konsulttina Veli-Pekka on erityisesti ongelmanratkaisijatyyppiä ja hän haluaa kehittää asiakkaiden tiedonhallintaprosesseja ja –käytäntöjä aina seuraavalle tasolle. Vapaa-aikansa Veli-Pekka viettää liikunnan, erityisesti kuntosalin ja kamppailulajien, parissa sekä retkeillen luonnossa. Tiedonjanoisena persoonana Veli-Pekka harrastaa vapaa-aikanaan paljon myös itseopiskelua ja haluaa aina tutkia asioiden taustoja tarkemmin. Tiedonjanosta on hyötyä myös asiakastyössä ja asiakkaiden haasteiden ratkomisessa.

Veli-Pekka työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Ville Vainio

BI-konsultti

050 406 0308
ville.vainio(at)pengon.fi


Ville on toiminut jo opintojensakin ohella yrittäjänä ja siten tuntee liiketoiminnan moninaiset haasteet omastakin takaa. Villellä on monipuolista kokemusta eri rooleista mm. tuotekehityksen, ostotoiminnan, sisäisen viestinnän ja hankintaketjun hallinnan parista. Villellä on myös näkemystä haasteiden ratkaisemiseen erityisesti henkilöstön näkökulmasta ja haluaa auttaa asiakkaitaan johtamaan yritystoimintaa entistä paremmin tiedon avulla. BI-konsulttina hän innostuu liiketoimintaan ja tietoon liittyvien haasteiden ratkaisemisesta ja pyrkii toimimaan tulkkina tekniikan ja ihmisten välillä. Vapaa-aikaansa Ville viettää mielellään ruoanlaiton parissa, mutta myös liikunta ja tietokonepelit kuuluvat hänen arkeensa.

Ville työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Ville Tolonen

BI-konsultti

040 045 4595
ville.tolonen(at)pengon.fi


Ville on yksi Pengonin BI-konsulteista ja opiskelee tietojärjestelmätieteitä Jyväskylän yliopistossa. IT-alalle hän on ajautunut fysiikan, matematiikan ja tilastotieteiden opintojen kautta, mutta tietojärjestelmätiede tuntui heti omalta jutulta. Ville on ongelmanratkaisija ja työssä häntä kiinnostaa eniten analyyttinen ajatteleminen ja projektityöskentely. Niiden saralla Ville onkin päässyt haastamaan itseään: Pengonilla älyllistä haastetta on ollut tarpeeksi, mutta myös luovuudelle annetaan tilaa. Vapaa-ajalla Villen harrastuksiin kuuluu lukkopainia, kitaran soittoa ja tietokonepelejä.

Ville työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Teemu Salonen

BI-konsultti

044 025 0593
teemu.salonen(at)pengon.fi


Teemu on yksi Pengonin BI-konsulteista Jyväskylän toimipisteessä. Hän aloitti Pengonilla harjoittelijana, jonka jälkeen siirtyi kokopäiväiseksi työntekijäksi. Kolmen kuukauden harjoittelun aikana Teemu oppi nopeasti hyödyntämään eri työkaluja monipuolisesti -  esimerkiksi Qlikin saloihin hän pääsi kiinni vauhdilla ja konsultoi nyt suvereenisti asiakasprojekteissa. Yksi Teemun vahvuuksista on ymmärrys loppukäyttäjän tarpeista, ja etenkin helppokäyttöisten ja dynaamisten sovellusten luominen on lähellä Teemun sydäntä. Omassa roolissaan hän pitää tärkeänä jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista - pienetkin yksityiskohdat voi tehdä usein paremmin. Jatkossa Teemu haluaa oppia ymmärtämään sovellusten kehityksen prosessia vieläkin syvällisemmin. Vapaa-aika Teemulla kuluu muun muassa PC-pelien ja sulkapallon pelailun parissa.

Teemu työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Maija Saukko

BI-konsultti

040 514 5192
maija.saukko(at)pengon.fi


Varsin analyyttisenä ihmisenä Maija on elementissään Pengonin BI-konsulttina. Erityisesti Maijaa kiinnostaa datan syvällinen analyysi ja tärkeän tiedon visualisointi asiakkaalle merkitykselliseen muotoon. Vankka IT-alan ja projektityöskentelyn osaaminen ovat Maijan ehdottomia vahvuuksia, sillä kokemusta hänelle on ehtinyt kertyä etenkin tilastointidatan keruun ja raportoinnin ohjelmistojen parissa. Maija nauttii ihmisten kanssa työskentelystä ja auttaa työkavereitaan mielellään löytämään ratkaisun ongelmiin. Sinnikkäänä tyyppinä Maija tarttuu vapaa-ajallaan mielellään vaativiinkin neulostöihin – mitä haastavampi sukka tai lapanen on kyseessä, sen parempi!

Maija työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Sampsa Autere

Järjestelmäasiantuntija

040 578 2081
sampsa.autere(at)pengon.fi


Sampsa on koulutukseltaan ICT-tradenomi ja toimii Pengonilla järjestelmäasiantuntijana. Hänen toimenkuvansa koostuu pitkälti asiakkaiden tukipyyntöjen ratkomisesta sekä Pengonin oman laitteiston toimivuuden varmistamisesta. Asiakaspalvelutehtävistä nauttiva Sampsa on vahvasti mukana uusien Qlik-asiakkaiden käyttöönotto- ja asennusprojekteissa. Hänen vastuullaan on myös mm. tietoturvaan ja riskien kartoitukseen liittyvät tehtävät. Vapaa-aikansa Sampsa viettää paljon pienen poikansa ja perheensä parissa, mutta hänen vapaa-aikansa sisältää myös tietokonepelejä, videoeditointia ja pyöräilyä.

Sampsa työskentelee Jyväskylän toimipisteessä.

Nisa Leinonen

HR- ja talousvastaava

040 848 0506
nisa.leinonen(at)pengon.fi


Nisa toimii Pengonilla monipuolisissa HR- ja talousvastaavan tehtävissä. Nisa vastaa mm. Pengonin laskutuksesta, palkanlaskennasta ja maksuliikenteestä sekä erilaisista henkilöstöhallintoon liittyvistä tehtävistä. Nisa auttaa myös päivittäisten rutiinien pyörittämisessä ja hoitaa vaihtelevia avustavia tehtäviä mm. myynnin tuessa. Yo-merkonomiksi valmistunut ja tällä hetkellä tradenomiksi opiskeleva Nisa on erityisen kiinnostunut henkilöstöasioiden kehittämisestä Pengonilla. Vapaa-aikaansa hän viettää perheen, liikunnan ja leipomisen parissa. 

Aki Autere

Toimitusjohtaja

040 545 2166
aki.autere(at)pengon.fi


Toimitusjohtajana Aki vastaa siitä, että työntekijöillä on mahdollisimman hyvät puitteet työskennellä ja kehittää Pengonin toimintaa omalla panoksellaan. Aki huolehtii siitä, että työntekijät viihtyvät työssään ja heillä on tarvittavat välineet ja valmiudet työnsä suorittamiseen. Suuri osa toimitusjohtajan työstä kuluu kuitenkin myös monipuolisten hallinnollisten tehtävien sekä yhteistyösuhteiden ylläpidon parissa. Akin vahvuutena on erinomaiset verkostoitumistaidot sekä hänen sosiaalinen luonteensa, jotka auttavat hyvän ilmapiirin luomisessa sekä Pengonin sisällä että sen ulkopuolellakin. Työn vastapainoksi Aki pelaa salibandya sekä viettää aikaa perheen ja erilaisten kulttuuriharrastusten parissa.