Edistyksellinen analytiikka

Tuo tiedolla johtaminen osaksi arkea reaaliaikaisen ja ennustavan analytiikan avulla

Siinä, missä perinteinen raportointi keskittyy menneen analysointiin ja päättyneen kauden tai projektin tulosten arviointiin, BI-työkalut tarjoavat ajantasaisen näkymän liiketoimintatietoon. Niiden avulla mahdollistetaan prosessien jatkuva ohjaaminen ja optimointi, esimerkiksi myynnissä, taloudessa tai vaikkapa laadun seurannassa. Tämän päivän analytiikka taipuu myös tulevaisuuden näkymien ennustamiseen, ja valjastaa analytiikan esimerkiksi tulevan tuotannon suunnittelun tai hankintojen tueksi.

Ennakoiva analytiikka tähyää tulevaisuuteen

Sen lisäksi, että raportoinnin keinoin kuvaillaan, mitä on tapahtunut, ennakoivan analytiikan avulla voidaan myös arvioida, miksi jotain tapahtui ja mitä todennäköisesti tulee tapahtumaan.

Videolla konsulttimme Tatu Rintamäki avaa lyhyesti miten ennakoivaa analytiikkaa varten luodaan ennuste ja mihin sitä voidaan organisaatiossa hyödyntää.

 

Askeleet kohti edistyksellistä analytiikkaa

BI-työkalut tarjoavat jo nykyisellään joitakin ennustavaa analytiikkaa tukevia toiminnallisuuksia. Laajempaan soveltamiseen voidaan rinnalle kytkeä myös muita työkaluja. Erilaiset ennustemallit ja koneoppimisen hyödyntäminen mahdollistavat aidosti dataohjautuvan liiketoimintajohtamisen.

Videolla konsulttimme Tatu Rintamäki kertoo, kuinka yrityksessä voidaan aloittaa edistyksellisen analytiikan hyödyntäminen muutamin askelin.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:

Jos haluat keskustella tietojohtamisen palveluista tai kaipaat tukea BI-ratkaisun käytössä, jätä meille viesti.
Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

045 230 1660
info(at)pengon.fi